İDA-DER'DEN, ‘ŞİİR DİNLETİSİ'

İDA-DER

İda-Eğitim Derneği ‘Şimdi Şiir Zamanı' adlı 2. nci İda-der Geleneksel Şiir Dinletisi”





Zeytinli Beldesinde 2008 yılında kurulan İda-Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Şimdi Şiir Zamanı' adlı 2. nci İda-der Geleneksel Şiir Dinletisi” gerçekleştirildi.

İda-Der Başkanı Zehra Aksay, Sosyal Sorumluluk Anlayışı gereği, topluma fayda sağlayacağına inandığı alanlarda, ortak çalışmalarını yapmaya devam edecektir.

Zeytinli Beldesinde 2008 yılında kurulan İda-Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ‘Şimdi Şiir Zamanı' adlı 2. nci İda-Der Geleneksel Şiir Dinletisi” Edremit Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

İda-Der'in Sosyal Sorumluluk Anlayışı gereği, topluma fayda sağlayacağına inandığı alanlarda, ortak çalışmalarını yapmaya devam edeceğini vurgulayan İda-Der Başkanı Zehra Aksay, Nerede bir şair, bir şiir varsa çekinme otur. Çünkü kötü insanların şiirleri yoktur. Nerede bir saz, bir türkü varsa çekinme otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur” dedi.

2. nci İda-Der Geleneksel Şiir Dinletisi” Sunucusu Mürvet Destici, Ses ve Müzik yönetmenimiz Tayfun Tapan, Konuk Şair Nadide Gürpınar, Şair Emine Deniz,  Şair Zafer Aydın Bulut, Şair Mitat Aydın,  Şair Hikmet Haşlak, Şair Sayın İpek Özkonuk, Ezgileriyle; Solist Pınar Ergürkan, Saz'da Tayfun Hakan Kağan, Keman'da Yusuf Tatar, Akordion'da Mustafa Çakmak, Gitar'da Serkan Toptutan ve Ney'de Mustafa Kalender'e teşekkür eden Başkan Zehra Aksay, Bu gün önemli bir etkinliğe imza attıklarını söyledi.

Körfezimizin en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında gelen derneğimiz, tam 5 yıldır Körfez sanatseverleri, Ege'nin değerli Sanatçıları ve Etkinlikleri ile buluşturuyor. Ve hayata geçirdiği faaliyetler ve Etkinlikler ile Edremit Körfezine zenginlik katıyor” diyen Başkan Aksay, Şiirin gücünün; insanların hayatlarını, hayallerinin de ötesinde zenginleştirdiğine inanıyorum. Şiir, şairle onu dinleyen arasında ki duygu çakışmasıdır. Bu duygu çakışması şairin zekâsı ve duygu gücüyle orantılı olarak, dinleyiciyi etkileyerek, onu farklı ufuklara taşıyacaktır. Dil sözdür. Beğeniyle, duyguyla, kıvam verilen yaratılandır. Şiir ise duygulardan süzdüğünü kendi diline dönüştüren söylemler düzeneğidir” dedi.

Kuşkusuz şiir yazmak özel bir birikim işidir. Çünkü iyi bir şiir tek bir dörtlüğe tüm sırları ve sınırsızlıkları sığdırır. Ama şiiri değerlendirmek de emek isteyen bir çabaya bakar” diyen Başkan Aksay, Şiir ve Müzik, yollarını ruhun en güzel köşelerinde bulur. Bence yaşamanın tadı, var olmanın anlamıdır” dedi ve bu etkinliklerin sürekli olacağını müjdeledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli